Kamperen voor doe het niet zelvers

tentenkamp

Kamperen voor doe het niet zelvers

Wil je graag met vrienden of met je kinderen avontuurlijk kamperen, maar zie je op tegen al het gedoe van opzetten en afbreken? Of krijg je nu al de rillingen bij de gedachte aan een dun kampeermatje of een krakende luchtmatras?

Met auTENTiek wordt kamperen een comfortabel avontuur en regelen wij “het gedoe”.  Jij kiest zelf een toffe locatie en je kamp staat klaar bij aankomst. Alle materiaal om een heerlijke maaltijd klaar te maken is aanwezig. Vlij je neer op een zacht rendiervel en sla een warm wollen dekentje om je heen bij het kampvuur. Ook dit is allemaal aanwezig. En uiteindelijk wacht je na een leuke dag vol buitenavontuur een heerlijke nachtrust op dikke matrassen met linnen lakens.

Je kan bij het koken gebruik maken van de gietijzeren potten, genaamd Dutch Ovens. Hierin maak je op eenvoudige wijze heerlijke stoofpotten, maar bak je evengoed een brood. Als brandstof maak je gebruik van kokosbriketten die eenvoudig zijn in gebruik en bovendien meer ecologisch verantwoord dan houtskool. Je krijgt van ons duidelijke gebruiksaanwijzingen en recepten.

Samen met je kinderen of pubers buiten koken wordt voor iedereen een feest. Het is avontuurlijk, je kids kunnen kliederen zonder dat de keukenvloer vies wordt en tijdens het koken geniet je van de gezonde buitenlucht en de natuur.  Met het bijgeleverde popcornpannetje en de rocketstove kunnen je kinderen op een ecologisch verantwoorde manier “spelen met vuur”. Er moet hout gesprokkeld worden, het vuur moet worden aangeblazen met een “bouffadou” of blaasstok, er kan deeg worden gekneed, er kunnen broodjes op een stok worden gemaakt en gebakken en doorlopend moet er gezorgd worden voor warm water om straks af te wassen. Iedereen kan een taak kiezen en bezig zijn met een zinvolle activiteit in en rond het kamp of gewoon bij het kampvuur genieten van de sfeer.