Over ons

Vanaf 2020 neem ik, Jorinde Oderkerk, samen met mijn vriend het bedrijf van mijn moeder over. Hieronder vind je achtergrond informatie over de opstart van AuTenTiek door mijn moeder Ann d’Haese. Info over ons zal in de toekomst nog volgen ūüėČ

Van kleins af aan ben ik verzot op kampen bouwen, ‚Äúvuurke stook doen‚ÄĚ, patatten bakken in de schil, zingen rond het kampvuur etc‚Ķ

Ik mocht dat nog van mijn ouders, andere mensen van mijn generatie herinneren zich dit waarschijnlijk ook. Dat hoop ik toch, want alleen of samen met vrienden de gloed van het vuur voelen op je gezicht en ondertussen de geluiden van de natuur horen vind ik onbetaalbaar.

Volgens mij zit er een soort collectieve herinnering in ons genetisch geheugen waarin de warmte van een vuur en de geborgenheid van het kamp centraal staan. Ik wil de beleving van kamperen en kokerellen op houtvuur  aan mensen meegeven omdat ik er van overtuigd ben dat ze heilzaam is voor onszelf en onze kinderen. Het brengt ons in tijden van overvloed, drukte en gejaagdheid, met de nadruk op verwerven van geld en bezit, terug naar de essentie van wat we zijn en nodig hebben: mensen met basisbehoeften zoals warmte, eten, drinken, echt contact met de ander, rust en stilte, vrede, gezelligheid en de schoonheid van de natuur.

Ik geloof heel sterk dat onze huidige maatschappij en manier van denken drastisch moet veranderen. Echte duurzaamheid, waarbij economisch denken, technologische vooruitgang en ondernemen samengaan  met een fundamenteel respect voor mens, planeet en leefomgeving, is noodzakelijk en mogelijk om echte verandering te brengen, waar iedereen beter van wordt.

Als kind wou ik geoloog worden en afdalen in kraters van vulkanen, maar om de een of andere reden ging ik orthopedagogie studeren en daalde ik vooral af in de kraters van de menselijke geest. De passie en verwondering voor onze planeet en alles wat zich daarop afspeelt is altijd gebleven en ik heb het geluk gehad dat ik veel uiteenlopende jobs heb gedaan, waar respect voor de natuur en de mens steeds deel uitmaakten van de missie.  Omdat ik tijdens mijn loopbaan en doorheen mijn engagementen een netwerk heb opgebouwd van boeiende initiatieven en mensen die tonen dat het anders kan, wil ik door middel van mijn zaak deze verborgen parels tonen aan een breed doelpubliek.

  • auTENTiek=

    het oer-gevoel van de vuurplaats en het warme kamp
  • WENST U MEER INLICHTINGEN OVER DE MOGELIJKHEDEN? LAAT HET ME WETEN.