’t Goed Ter Heule

Oorspronkelijk was t Goed ter Heule een hoeve met losstaande bebouwing, opgesteld rond een ruime binnenkoer met mestvaalt. Door latere aanbouw vormen de bedrijfsgebouwen nu samen een U-vormige plattegrond, gericht naar het losstaande woonhuis. De meest recente gebouwen werden buiten deze kern opgetrokken, zodat de hoeve haar waardevolle 18de-eeuwse hofplaats heeft behouden.

 

De eigenaar Hubert heeft samen met zijn dochter en haar man de akkerlanden omgeschakeld naar bio en een zelfpluktuin als openlucht-warenhuis, waar klanten zelf hun bio-groenten, aardbijen en bloemen kunnen oogsten. In de boerderijwinkel kan je ook vlees van zelfgekweekte lammetjes en parelhoen kopen.

Naast de teelt en thuisverkoop worden ook groepen ontvangen die meer willen weten over de hoeve, bio-landbouw en over pompoenen.

 

Op deze locatie kan je enkele nachtjes verblijven in de tenten van auTENTiek op het weiland tussen de schaapjes of je stippelt zelf een fiets-of wandelroute langs meerdere locaties. Je kan bvb de Vlasroute volgen.

 

Voorzieningen: toiletten, wasbakjes, stromend water, binnenruimte om te zitten met houtkachel, zelfpluktuin, hoevewinkel met frigo en drank en terrasje binnen de openingsuren. Van juni tot eind oktober.

 

Je kan bij hen al je producten bestellen en laten klaarzetten of je koopt alles aan ter plekke in de gezellige en goed voorziene hoevewinkel.