Boskanter

Boskanter is een educatieve VZW, gelegen in de glooiende Vlaamse Ardennen, die mensen goesting en hoop wil doen krijgen om hun leven in eigen handen te nemen en minder afhankelijk te worden van fossiele brandstoffen. Ze werd begin 2012 gesticht door de bewoners van Koningsweg 1, samen met enkele buurtbewoners en sympathisanten. De meeste activiteiten vinden plaats in de hoeve van Ine en Dirk, waar een schuur werd verbouwd en ingericht om vrijwilligers te laten logeren en ateliers te laten doorgaan.

 

Het project is gestart vanuit de transitiebeweging. Het is hun antwoord op de uitdagingen die we in de wereld zien, op de manier die hen het beste ligt. Volgens permacultuur principes werken en leven ze op de boerderij, en laten graag anderen mee ervaren hoe dat is. Zij organiseren ook vormingen, op Boskanter of elders, om je te laten kennismaken met hoe ze het aanpakken. Verwacht geen af verhaal of pittoreske hoeve; veeleer de gezellige chaos van verschillende mensen die samen bezig zijn aan projecten in verschillende stadia van afwerking.

De tent staat op een akker, op een heuvel, vanwaar je uitzicht hebt over het domein. Er zijn droog-toiletten, een wasplaats met stromend water en een gezellige binnenplek om te zitten.

Voor meer info over mogelijke activiteiten, workshops, pizza avonden, etc. kan je terecht op hun website of even bij hen polsen waar ze op dit moment mee bezig zijn!