‘t SILSOMHOF

 

Sinds juli 2010 wonen we Raf en Ann samen met hun kinderen Lotte en Bram op ’t Silsomhof, een voormalig witloofbedrijf dat ze omgebouwd hebben tot vleesveebedrijf. Hier produceren ze op een diervriendelijke en milieubewuste manier rundvlees van het Belgisch Witblauw ras en van het Limousin ras. Het vlees van de stieren verkopen ze ook in onze hoevewinkel.
Ze organiseren verjaardagsfeestjes en verzorgen rondleidingen op maat voor gezinnen, groepen van alle leeftijden, klassen, … Tijdens de rondleiding laten ze zien hoe ze werken en wordt er uitleg gegeven over o.a. de verzorging en het voer van de stieren.
Er zijn op de boerderij niet alleen stieren te vinden, maar ook geiten, schapen, konijnen, pony’s, kippen,…
Als derde zijn ze ook een zorgboerderij. Dat wil zeggen dat ze in samenwerking met het Steunpunt Groene Zorg zorgen voor een zinvolle dagbesteding voor mensen die het moeilijker hebben in onze maatschappij

Je vindt ’t Silsomhof aan de rand van het Silsombos, een prachtig natuurgebied tussen Leuven en Brussel.  De runderen van de boerderij grazen in dit gebied voor het natuurbeheer.

Een mooie natuurwandeling gevolgd door een workshop koken op houtvuur met producten van de hoeve is een perfecte combinatie. Het vlees en de zuivel komt uit de hoevewinkel van ‘t Silsomhof en de groenten komen van De Wriemeling, een bioboerderij in de buurt.

NATUURBEHEER MET RUNDEREN